
probajte!
Brzinska prolećna tortica, gotova za čas! Laka za stomak, puna prelepog voća, ne goji, a osvežava (RECEPT)
Izuzetno laka, i za stomak i za pravljenje!
Voćna lagana torta će vas osvojoti na prvi zalogaj. Puna raznog voća, osvežava, hladi, a lagana za stomak i želudac.
Sastojci:
oko 200 g šlaga
1 veliko pakvanje pavlake
par kašika šećera
voće (banane. kivi, narandže, maline, višnje, borovnice ili šta volite) zamrznuto ili sveže
patišpanj za tortu ili jednostavno piškote
Priprema
1.
Umutite šlag sa manje vode nego inače, na 200 g šlaga stavljamo 250 ml hladne vode. Pomešajte šećer i pavlaku po vašem ukusu i sve sjedinite. Stavite u frižider.
2.
Pripremite male modlice, voće izrećite na kriške od recimo pola cm, i kalupima kreirajte oblike kakve želite. U ovalnu posudu stavite providnu foliju tako da je celu prekrijete (unutrašnjost) kako bi kasnije lakše izvadili tortu.Krenite od centra posude i slažite voće.
3.
Kada ste celu posudu prekrili voćem, pažljivo premažite sloj šlaga i pavlake. Ako stavljate patišpanje isecite krug, zatim na četvrtine i prekrite sloj šlaga. Ostalo voće i ostatke dodajte u preostali šlag i sve izručite u posudu. Treba vam još jedan sloj kore za odgore. Sve zamotajte folijom i u frižider do sutra.
4.
Ako pravite sa piškotama isto ih slažete, ali ih morate pokvasiti, najbolje običnom vodom. Mada možete i sokom ili mlekom.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!